Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Βραβείο Ακροατών στον Μαθητικό Διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Μηνύματος & Τραγουδιού “Κάν’ το ν’ ακουστεί 2020”

Σήμερα ανακοινώθηκαν επίσημα τα αποτελέσματα της Ψηφοφορία των Ακροατών του Μαθητικού Διαγωνισμού Ραδιοφωνικού Μηνύματος & Τραγουδιού “Κάν’ το ν’ ακουστεί 2020” που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 3 Απριλίου 2020 με μεγάλη επιτυχία στο Διαδικτυακό Μαθητικό Ραδιόφωνο του European School Radio. 
Το 8ο Δημοτικό  συμμετείχε στο διαγωνισμό  με ένα συνεργατικό μήνυμα που προέκυψε μέσα από το eTwinning έργο "eTreeHuggers: 1,2, Tree… Hug the Trees with me", με τη συμμετοχή 16 σχολείων.
Στα Βραβεία των Ακροατών, στην κατηγορία του ραδιοφωνικού μηνύματος πρώτο αναδείχθηκε  το  μήνυμα  στο οποίο συμμετείχε και το 20ο Ν/Γ Καρδίτσας : Νο 4990  "Αν κάθε μέρα". Νηπ. Όσσας,  έχοντας λάβει συνολικά 2.412 καρδιές , ανάμεσα σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας!
Κάθε σχολείο επέλεξε ένα δέντρο και συμπλήρωσε τη φράση «Αν κάθε μέρα», εμπνευσμένοι από το παραμύθι του Αντώνη Παπαθεοδούλου «Αν Κάθε Μέρα».  Όλες οι ηχογραφημένες προτάσεις ανέβηκαν στην πλατφόρμα του έργου όπου και ψηφίσαμε τις δημοφιλέστερες.  Έτσι προέκυψε η σύνθεση του ραδιοφωνικού μηνύματος. Τα παιδιά φύτεψαν ένα δεντράκι στην αυλή τους και μέσα από ποικίλες βιωματικές δράσεις, προσπαθούν να προστατεύσουν τα δέντρα.
Στο έργο συμμετέχουν  τα παρακάτω σχολεία: Νηπιαγωγείο Όσσας, 12ο Νηπ. Βέροιας, 29ο Νηπ. Σερρών, Νηπ. Κεντριού Κρήτη, Νηπ. Καναλίων Κέρκυρας, 8ο Νηπ. Κιλκίς, 4ο Νηπ. Πυλαίας, 8ο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας, 14ο Νηπ. Χανίων, 20ο νηπιαγωγείο Καρδίτσας2ο Νηπ. Χαλκίδας, Νηπ. Λυκόγιαννης, 2ο Νηπ. Μουδανιών, 2ο Νηπ. Χρυσούπολης, Νηπ. Αυλωναρίου, Εύβοια, 8 ΝΓ Αρτέμιδος Αττικής.
Η επισκεψιμότητα στη σελίδα της Ψηφοφορίας ήταν εντυπωσιακή και η ανταπόκριση της κοινότητας συγκινητική! Συνολικά προσέλκυσε 480.000 επισκέψεις, ενώ οι καρδούλες που δόθηκαν σε όλες τις συμμετοχές άγγιξαν τις 35.000! Φέτος, η αγωνία για τους νικητές σε κάθε κατηγορία κράτησε μέχρι τελευταία στιγμή. Μέσα σε όλο το χρονικό διάστημα έγιναν και ανατροπές στις πρώτες θέσεις και ο υγιής συναγωνισμός έδειξε και πάλι ότι ακούστηκε πολύ μακριά το σύνθημα “Εκπέμπουμε σήμα κινδύνου, αγκαλιάζουμε τη Γη”.
Μία νότα χαράς κι αισιοδοξίας τις δύσκολες μέρες που διανύουμε κλεισμένοι στα σπίτια μας για το Σχολείο  μας,  τους μικρούς μας μαθητές και μαθήτριες και για τους γονείς!! Πολλά συγχαρητήρια και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συμμετέχοντες και στους γονείς, φίλους , συναδέλφους που με την ψήφο τους βοήθησαν να ακουστεί το μήνυμα μας!!!!  Μακάρι το μήνυμα να γίνει στάση ζωής και να αρχίσουμε να αγαπάμε επιτέλους τον πλανήτη που μας φιλοξενεί !!
Σύντομα, η Οργανωτική Επιτροπή θα ανακοινώσει την απόφαση για την Τελετή Βράβευσης και τον τρόπο της απονομής όλων των Βραβείων. Η τελική κατάταξη για την Ψηφοφορία Ακροατών βρίσκεται εδώ: http://europeanschoolradio.eu/7fest/vote/
Απολαύστε το Ραδιοφωνικό μας μήνυμα: https://www.youtube.com/watch?v=6qEWjPeRDyQ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου