Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2012

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής – 16 Οκτωβρίου  Όλα ξεκινούν όταν ο Γιώργος μαθαίνει απ’ τον μπαμπά του έναν παλιό μύθο: στην άκρη κάθε ουράνιου τόξου υπάρχει, λένε, ένα τσουκάλι γεμάτο χρυσάφι. Αν καταφέρεις να φας το ουράνιο τόξο, ο θησαυρός γίνεται δικός σου για πάντα.
Ξαφνικά ο Γιώργος θέλει να καταβροχθίσει ένα ουράνιο τόξο! Μαζί λοιπόν με την αδερφή του και τον Τρύφωνα –ένα κατοικίδιο έκπληξη– ξεκινούν να βρουν ένα. Δεν απομακρύνονται πολύ. Ανακαλύπτουν ένα ουράνιο τόξο στην κουζίνα τους: όλα τα πολύχρωμα φρούτα και τα λαχανικά που υπάρχουν στο ψυγείο, κόκκινα, κίτρινα, πορτοκαλί, μοβ, μπλε, πράσινα, άσπρα. Θα φάει αυτά και θα περιμένει.
Άραγε θα γίνει πλούσιος όπως του υποσχέθηκε ο μπαμπάς;

Μια πολύχρωμη ιστορία για τη σωστή διατροφή και την ανεκτίμητη για την υγεία μας αξία των φρούτων και των λαχανικών.
Και φάγανε αυτοί καλά και εμείς καλύτερα» έτσι ονομάζεται το διαδικτυακό παιχνίδι που σχεδίασαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα για να φέρουν τους μικρούς Έλληνες κοντά στα βιώματα παιδιών του Νίγηρα. 

Πρόκειται στην ουσία για ένα παιχνίδι με τη βοήθεια του οποίου το παιδί επισκέπτεται ένα από τα νοσοκομεία του Νίγηρα, εξετάζει και βοηθάει κάποια από τα εκατομμύρια υποσιτισμένα παιδιά, ηλικίας από 6 μηνών έως 5 ετών και γνωρίζει με άλλα λόγια τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν παιδιά της δικής του ηλικίας σε άλλες χώρες.

«Στόχος του παιχνιδιού είναι να κάνει τα παιδιά των δυτικών χωρών συμμέτοχα στο πρόβλημα του υποσιτισμού. Να καταλάβουν με απλό και γλαφυρό τρόπο, μέσω εικόνων και πληροφοριών, πως παγκοσμίως πέντε εκατομμύρια παιδιά χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο από την έλλειψη φαγητού. Μέσω της διαδικτυακής περιήγησης, θέλουμε να ευαισθητοποιηθούν τα Ελληνόπουλα να μιλήσουν στους φίλους τους, στην οικογένεια τους για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι συνομίληκοί τους σε άλλες χώρες», δήλωσε  η υπεύθυνη Τύπου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, Μαρία Πασχούλα.


Ένα τραγούδι για την  πατάτα,
Από το cd "Ο τεμπέλης δράκος" του Γιώργου ΧατζηπιερήΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου